ALL YOU NEED IS… EEN PORTFOLIO OPDRACHT

Hi iedereen!

Voor een opdracht voor de uni moet ik in mijn eerste jaar een portfolio inleveren. Wie ben ik, wat wil ik gaan doen en hoe ga ik dit bereiken. Deze vragen staan centraal bij het samenstellen van het portfolio. Als eindpresentatie werd er gezegd: wees creatief! Maak iets wat echt bij jou past. En ja, toen begon ik dus na te denken wat ik kon gaan doen. Een PowerPoint presentatie met nog net geen foto’s van je honden en katten, nee, dat leek me geen strak plan. En toen dacht ik, wat past nou beter bij mij dan mijn eigen blog?! Dus vandaar dat ik dit nu schrijf! Ik doe lekker mijn verhaal op mijn eigen manier in mijn eigen blog! Ik ga ieder puntje van mijn portfolio even langs zodat jullie lekker to date zijn over waar ik nu sta!

  1. Als eerste moesten we onszelf pitchen. Nou vind ik dat natuurlijk geen probleem, want ik vind presenteren eigenlijk helemaal niet eng. Ik vertelde mijn medestudenten wie ik ben, wat ik al gedaan heb in mijn leven, en mijn kwaliteiten en verbeterpunten. Als je dat zo hoort klinkt het misschien wel heel makkelijk, maar dat was het niet… Zoals ik al zei, presenteren vind ik niet erg, maar als het over jezelf gaat is het toch anders. Praten over jezelf, dat doe je toch ook in je blog, Eva? Ja, dat klopt, maar praten over je doelen en je kwaliteiten en verbeterpunten is toch iets heel anders naar mijn idee. Ik had namelijk geen idee! Maar ik denk zeker dat het nuttig was om daarover na te denken.
  2. De inspiratieopdracht. Dat vond ik erg leuk. 3 foto’s, 3 inspiratiebronnen. En leg maar eens uit waarom. Ik had gekozen voor mijn vrienden, muziek en quotes. Ik zal ze even kort voor je toelichten. Mijn vrienden, omdat ik ze nu gewoon niet meer zoveel zie. Maar als we elkaar zien is het altijd gezellig. Muziek, omdat muziek mij rustig maakt. Ik kan oprecht genieten van (bijna) alle soorten muziek. Heerlijke guilty pleasures uit de jaren 80 en 90, een lekkere meezinger uit de top 40, of juist een mooi pianostuk. Ik hou daar echt van. En als laatste quotes. Niet perse omdat de tekst me zo inspireert, maar het hele plaatje. Ik hou ook erg van moodbords maken,  omdat je daar ook lekker met een vormgeving bezig kan zijn. 3 hele andere dingen, maar ze passen wel bij me.
  3. Next up: nevenactiviteiten! Huh? Ja ja, als kersverse student moet je ook al bezig zijn met wat je naast je studie gaat doen! Nou, ik ben op zoek gegaan naar dingen die me interesseren. Een daarvan was Omroep Tilburg. Omdat ik natuurlijk al bij de ORTS wat werkzaamheden heb gedaan, leek het me leukom eens een stap verder te gaan. Ik ben sowieso erg geïnteresseerd in radio en televisie, dus het leek me wel een leuk plan. Maar goed, nu ik hier tegen al mijn deadlines aan het aanhikken ben kom ik erachter dat een nevenactiviteit best even op zich kan wachten. Wanneer er ruimte is, ga ik dat zeker oppakken!
  4. Volgende stap voor het portfolio: fictief studieplan. Even uitzoeken wat je leuk lijkt om te doen na de bachelor Communicatie- en informatiewetenschappen. Daar vraag je me wat van een eerstejaarsstudent… Maar goed, Eva ging op zoek. Zoals ik al zei ben ik erg geïnteresseerd in radio en televisie. Het lijkt me dan ook erg leuk om misschien een master te doen in Media & Cultuur. Ook vakken volgen in mijn minor met betrekking tot media lijkt me leuk. Maar goed, voor de rest… ik laat het me allemaal even op me afkomen. Dan zie ik vanzelf wel wat me leuk lijkt en wat juist niet.

 

Nou, dat was wel mijn portfolio opdracht! Oh ja! Ik heb nog een LinkedIn profiel aangemaakt! Best handig dat zoiets bestaat! Je leert best wel wat wanneer je zo’n portfolio maakt. Niet alleen het bestaan van LinkedIn, maar ook over jezelf en waar je een beetje naartoe wil, nu je volwassen leven is begonnen.

 

Einde schoolopdracht, en tot de volgende blog!

 

All you need is…

 

Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *