all you need is… VAKANTIE!

Je zult het waarschijnlijk gemerkt hebben dat ik er 2 weekjes uit heb gelegen… Ziekte? Stress? Integendeel! Eva was namelijk er een weekje tussenuit! Plaats van bestemming: Rhodos! Reden: 3 maanden vakantie na een schooljaar zwoegen om die eindexamens te halen!

En het was heerlijk! Een week lang niks moeten, en genieten van het Griekse zonnetje. De enige zorgen die je hebt is waar je ook al weer de zonnebrand hebt gelaten en wat je kiest bij het buffet, de pasta of toch weer frietjes? Wat een dilemma’s, I know. En daar hou ik van. Niks hoeven en alles kan.

Hier een paar dingen waar ik echt van hou als ik op vakantie ga:

  1. Het zonnetje! Iedere dag volle bak zon en je hele dag insmeren vind ik echt heerlijk. Beetje bij bruinen, zodat je in Nederland echt bruin bent. Oogjes dicht en bakken maar. Af en toe even omdraaien, net zoals een biefstukje op de barbecue.

Na een dagje zon loop je op je gemakje terug naar je kamer en kijk je in de spiegel om het resultaat te aanschouwen. Bij mij meestal: tikkeltje verbrand, maar ach, wie niet. Tip: scrub onder de douche een smeer je in met aftersun en bodylotion! Zo blijft je bruine huid lekker lang zitten! Verbrande huid vervelt echter snel, dus moet je goed op letten dat je niet verbrand.

 

  1. Lezen! Heerlijk een boek op je schoot en even helemaal uit de werkelijkheid ontsnappen. Lekker in het zonnetje, onder de parasol, op de bank of gewoon in je bed. Als je een goed boek hebt maakt het niet veel uit waar je zit.

Ik weet nog dat ik afgelopen jaren voor de boekenlijst moest lezen (de Nederlandse literatuur), waar overigens niks mis mee is, maar dan zat ik er toch niet helemaal lekker in bij sommige boeken. Deze vakantie heb ik dan ook echt tijd om te genieten van een boek, omdat ik daar uit eigen wil voor gekozen heb. Can’t wait!

 

  1. Muziek! Maak een afspeellijst met allemaal zomerse liedjes die je leuk vindt. Mijn lijst bestaat uit liedjes van dit jaar, maar nummers uit de jaren ’80-’90-’00 zijn ook vertegenwoordigd! Lekker pluriform en gevarieerd. Van Spaans tot Nederlandstalig, als er maar een zomers tintje aan zit. En dan kan ik heerlijk wegdromen op een strandbedje aan het water in de zon. Vergeet alleen niet de zonnebrand zo nu en dan nog te gebruiken tijdens je dagdroom!

 

Ik hoop dat je gaat genieten van de zomer die er aan komt. Ik ben in ieder geval begonnen! Binnenkort meer zomerse berichten!

Binnen welke categorie zou jij willen dat ik iets schrijf? Laat het me weten in een reactie, of stuur me een berichtje op facebook of mail naar info@allyouneediseva.nl!

 

All you need is…

Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *