all you need is… KINGSDAY

 

Hieperdepiep, hoera! De koning wordt aankomende donderdag 50 jaar! En dat betekent uiteraard feest in het hele land! Overal oranje vlaggetjes, oranje tompoezen en de oranje verkleedspullen mogen weer uit de kast. Trek alleen niet iets aan wat erg bloot is, want het wordt dit jaar KOUD! Oranje sjaals en jassen zijn dit jaar dus erg handig. Super balen natuurlijk, maar ach, we maken er gewoon iets moois van.

Maar wat gaan we nou allemaal doen op Willy’s Abraham dag? Er is natuurlijk zoals ieder jaar een markt in het slotpark waar je lekker kan rondneuzen tussen allerlei tweedehands hebbedingetjes. Daarbij zijn er ook diverse lokale bandjes die op de markt zullen spelen en dat is natuurlijk ook heel leuk om eens een kijkje te gaan nemen.

Aan de andere kant, mocht je zin hebben om te shoppen in de stad, dan is dat ook mogelijk. Sommige winkels zijn namelijk gewoon geopend op Koningsdag. Zo moet ik ook gewoon werken in Breda… Het fijne wel is, ik kan zo te voet naar mijn andere afspraak die dag, namelijk 538 KINGSDAY op het Chasséveld. Misschien ben jij daar ook wel donderdag? Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in, ongeacht van wat het weer gaat doen! Gave DJ’s en artiesten van onder andere The Voice zullen daar optreden. Super gaaf dus.

Maar dit alles gebeurt natuurlijk pas THE NIGHT AFTER… Koningsnacht. Misschien ga jij wel helemaal geen kraampjes bekijken, shoppen of muziek luisteren. Misschien lig jij wel heel de dag lekker in je bed, omdat je een hele gezellige Hollandse nacht gehad hebt in de stad. Ik geef je geen ongelijk, want met Koningsnacht merken we pas echt wat de zogenoemde ‘Hollandse maïzena’ a.k.a ‘het Koningshuis’ met ons doet. We voelen ons toch op een of andere manier met elkaar verbonden. Misschien omdat we met z’n allen zo’n oranje apenpakkie aan hebben? Dat laat ik aan jou over, maar laten we dit jaar weer eens naar elkaar toe trekken, in plaats van elkaars tegenpolen te zijn. We zijn toch per slot van rekening allemaal Nederlanders, wie je ook bent en wat je ook doet, toch? En same
n, met zijn allen, zijn we voornamelijk blij dat we weer eens een vrije dag hebben. (Behalve ik dan, maar ach, laat mij er maar buiten dan…)

 

All you need is…

Eva

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *