all you need is… PASEN

Volgens mij heb ik vannacht de paashaas door de tuin zien huppelen… En dat kan natuurlijk maar 1 ding betekenen: het is Pasen! We kunnen nu deze 2 dagen lekker eten, gezellig met de familie bijeenkomen en genieten van het ‘Oh zo lekkere weer’ … Oke dat laatste misschien niet, maar dat mag de pret niet drukken uiteraard.

 

Vanochtend stond er een heerlijk paasontbijt op mij te wachten en dat is natuurlijk punt 1 wat absoluut niet mag ontbreken op 1e paasdag. Een lekkere paasstol, croissantjes, harde broodjes en uiteraard eieren! Dat was pas genieten!

Vroeger was het met Pasen altijd een groot feest. Voor het ontbijt werd mij verteld dat de paashaas was langst geweest en mocht ik meteen in mijn pyjamaatje de tuin in om als een gek te gaan zoeken naar paaseitjes. Niet dat ik zo’n grote chocoladeliefhebber ben, maar het zoeken op zich vond ik al fantastisch. Helaas zit dat er niet meer in dit jaar, want lekker uitslapen op 1e paasdag vind ik natuurlijk ook heel erg lekker.

 

Het fijne aan het paasweekend is natuurlijk ook dat het een lekker lang weekend is. Veel mensen besluiten dan ook om lekker een weekend weg te gaan. Ik niet dit jaar, maar gisteren op mijn werk in Breda sprak ik veel mensen die lekker een weekendje Breda gepland hadden staan. Misschien een plan voor volgend jaar?

 

Pasen is uiteraard niet alleen eieren eten en koffie met gebak nuttigen bij je familie. Pasen straalt natuurlijk ook weer uit dat het lente is en het nieuwe leven weer opbloeit. Je ziet steeds meer groen om je heen en de kuikentjes in de vijver zijn ook uit hun eitjes gekropen. We gaan weer richting de zomer en dat doet ons allen goed. De terrasjes op de markt zitten zo nu en dan al goed gevuld en we gaan er graag weer eens uit voor een lekker ijsje.

 

Maar wat gaan we nu verder doen dit paasweekend? Ik ben namelijk zo iemand die zich heel erg snel verveelt. Ik wil altijd iets doen. Maar dat is nu het hele probleem, want alles is dicht op 1e paasdag. Je kan natuurlijk iets gaan bakken, eieren verven of op visite gaan bij familie. Maar goed, ik besloot om een Paasblog te gaan schrijven.

 

Happy Easter, and all you need is…

 

Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *