all you need is… SPRING

April

Jaaaa! Eindelijk is de lente stukje bij beetje aan het beginnen! Eindelijk gaat de dikke winterjas weer de kast in, en wordt hij ingewisseld voor een lekker lentejasje! De zonnebrillen mogen zo nu en dan weer op en de pijpen van je broek mogen weer worden omgeslagen. Kortom, het maakt ons allemaal weer blij! We kunnen weer naar buiten, en een lekker terrasje pakken op de markt. Ik vind het heerlijk.

Om een beetje in de lentesfeer te komen, zal ik een paar lifestyle tips met jullie delen die écht bij het nieuwe seizoen passen!
roze decoratiedingetjes

  1. Qua decoratie en kleur in je casa, is het niet moeilijk dit jaar. In alle vormen van aankleding is het overduidelijk welke kleur je (in kleine of grote mate) terug moet laten komen: ROZE! Roze is dé kleur van de lente/zomer. Maar zoals ik al zei, je moet zelf bepalen hoe je dit laat terug laat komen. Ik hou zelf heel erg van een strakke effen kleur, zoals wit, met daarbij kleine roze elementjes waardoor je het toch wat aankleedt. Denk hierbij aan bloemen, kaarsen, lijstjes en dergelijken.

Mocht je een vent hebben rondlopen die roze toch net iets té enthousiast vindt, kun je ook nog voor een andere kleur kiezen die er ook in de lente mee door kan, namelijk grijs. Grijs kan altijd. Als je niet zo van frutsels en tierelantijntjes houdt, igrijze decoratiedingetjess grijs een fijne kleur om in je huis te hebben. Door enkel basisstukken, zoals kisten, kussens, fotolijsten en dergelijken te plaatsen, geeft het een heel rustig maar toch ook knus effect.

  1. In de lente is het ook tijd voor iets heel belangrijks: reorganisatie. Ben jij samen met mij ook zo iemand die zijn kast opentrekt en denkt ‘Oei, dit zou ik best eens
    kunnen opruimen…’ en dit vervolgens maanden uitstelt? Zo nu de tip: gebruik de wisseling van het seizoen en dus ook kleding stijl om je kast eens even lekker uit te meskastten. De truien en donkere kleren mogen weer even in een doos. Het fijne hieraan is, is dat je kast ten eerste niet uit puilt aan keuzes, en ten tweede het rustiger ‘oogt’. Ook kom je dingen tegen waarvan je denkt ‘had ik dit nog liggen?!’. Ook dat is heel leuk, zodat je na een lange tijd iets weer aan kan doen (tenzij het nu echt een No-Go is natuurlijk!).

Dit klinkt natuurlijk als veel werk, en de opmerking van hierboven ‘oei, dit zou ik best eens kunnen opruimen…’ is erg verleidelijk, maar dit alles kun je doen in slechts een half uurtje tijd. En geloof mij, je kledingkastchaos is voor komend seizoen even gaan liggen.

  1. Nu ik bijna bij mijn eindexamens ben aangekomen, is het natuurlijk fijn om lekker georganiseerd te werk te gaan (jazeker, organisatie is een kernbegrip in de lente). Misschien werk je wel eens thuis, of ben je ook bezig met je studie, en herken je mij wel in papieren die kwijt zijn, dingen die je vergeten bent op te slaan op je USB-stick, pennen die leeg zijn en de hond die je huiswerk had opgegeten… Wat mij altijd erg helpt is als eerste rust te creëren op je ‘werkblad’. Zorg dat het opgeruimd en schoon is. Daarnaast is het ook bestudy organisedlangrijk dat je in een rustige omgeving zit. Op de bank voor de televisie (zeg ik uit ervaring) is niet de beste plek om te gaan zitten. Kies een rustig plekje uit in huis. Ook kan je jezelf afsluiten door bijvoorbeeld oortjes in te doen of een koptelefoon op te zetten wat je ook al afsluit van onrust.

Om nu terug te komen op de chaos, is het heel leuk en ook ontzettend handig om eens bij bijvoorbeeld de Hema wat leuke kantoorartikelen te kopen die handig zijn qua organisatie, zoals een multomap met tabbladen en fijne notitieboekjes. Oh, en 1 USB-stick is ook erg handig. Vaak had ik dat ik er meerdere had liggen en dus al mijn bestanden op verschillende USB-sticks had staan. Nu heb ik een aardbei-USB, die ik zo leuk vind zodat ik geen andere meer WIL pakken!

 

Lang leve de organisatie, lang leve de lente.

 

All you need is…

 

Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *